Aanhouding na diefstal met geweld uit woning

woensdag 16 maart 2016

Voorburg - Politieagenten hielden woensdagochtend 16 maart op het Stationsplein een man aan die kort daarvoor in een woning aan de Guido Gezellestraat met geweld een diefstal pleegde.

Agenten kregen om 08.45 uur de melding van de bewoonster dat er in de woning goederen waren weggenomen. De 70-jarige vrouw had de man, een bekende van haar, in haar woning binnen gelaten. Tijdens dit bezoek sloeg de stemming om en wilde de bewoonster de politie bellen. Hierop trok de verdachte, een 40-jarige man uit Den Haag, de telefoon uit haar handen en pakte hij meteen haar handtas af. Tijdens zijn vlucht uit de woning gebruikte hij geweld tegen de bewoonster en de 76-jarige buurman die op dat moment aanwezig was.

Het slachtoffer gaf de politie een uitgebreide omschrijving van het signalement van de verdachte. Een getuige sprak kort na de diefstal agenten op straat aan en wees hen de looprichting van een man die aan dit signalement voldeed. De agenten hielden kort daarna de verdachte aan op station Voorburg. De mobiele telefoon van het slachtoffer was nog in zijn bezit. De gestolen, zwarte damestas is nog niet terecht. De bewoonster en de buurman hoefden zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in 's-Gravenhage | 112 alarmeringen 's-Gravenhage | Goedkoop Tanken in 's-Gravenhage | Supermarkten in 's-Gravenhage | Weerbericht 's-Gravenhage