Ondertekening convenant BOA’s en politie

woensdag 25 mei 2016

Delft - Met het ondertekenen van een convenant aan het politiebureau Delft is op woensdag 25 mei de samenwerking tussen de politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente bekrachtigd.

Ronald den Hertog, teamchef politie Delft en Raimond de Prez, wethouder Zorg en Wijken, zetten woensdagochtend hun handtekening onder het convenant waarmee een effectievere samenwerking tussen de politie en de BOA’s in de gemeente Delft officieel een feit werd.

Het politiebureau aan de Jacoba van Beierenlaan is voor de BOA’s de plek waar ze de politiebriefing bijwonen. Op deze manier gaan ze met dezelfde informatie de straat op als de agenten, waardoor de daadkracht op straat vergroot wordt. Aanhoudingen en andere zaken worden door de BOA’s zelfstandig aan het politiebureau afgehandeld.

De onderlinge bekendheid die hierdoor tussen alle medewerkers ontstaat, zorgt ervoor dat informatie sneller wordt gedeeld. Met deze gerichte samenwerking, bijvoorbeeld in wijken waar overlast opspeelt, zorgen de BOA’s voor meer professionele ogen en oren in de wijk. Dit komt de wijkveiligheid ten goede.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in 's-Gravenhage | 112 alarmeringen 's-Gravenhage | Goedkoop Tanken in 's-Gravenhage | Supermarkten in 's-Gravenhage | Weerbericht 's-Gravenhage